Riesling Reizen organiseert de komende tijd on-line evenementen wijnproeven.
De start is een wijnreis naar de Mosel & Pfalz om kennis te maken met Riesling.
De Riesling druif is een van de meest populaire witte wijndruiven.

Het webinar bestaat uit twee delen: deel I de Mosel en deel II de Pfalz. Beide wijnregio’s kennen een verschillend terroir wat tot uiting komt in de wijnbelevenis. De Moezel is bekend om zijn steile oevers van leisteen. In het Moezeldal heerst een microklimaat waardoor de warmte van de dag wordt opgeslagen in de leisteen, die deze ’s nachts weer langzaam afgeeft. Dit zorgt voor gematigde temperaturen zowel overdag als ’s nachts. Daarnaast heeft de Riesling druif tot in oktober tijd om te rijpen, wat mooie volle wijnen geeft.
De Pfalz behoort tot een van de warmste gebieden in Duitsland, waar zelfs vijgen kunnen rijpen. Samen met een bodem van bontzandsteen vormt het een terroir van volle ronde wijnen, die iets minder mineralig zijn dan de varianten aan de Mosel. De Pfalz met het stadje Deidesheim wordt wel het Toscane van Duitsland genoemd.
Tijdens de on-line sessies worden bekende en minder bekende wijnmakers bezocht, zoals Markus Molitor, Harold Fehres, Reichsrat von Buhl en Bassermann Jordan.
Veel aandacht voor wijn-spijscombinaties. Haring eten met Riesling? Het is een sensatie. Als voorbeeld een haringtaartje met Pumpernickel (donker roggebrood) in combinatie met een Riesling feinherb. De variant half-zoet wordt tegenwoordig aangekondigd als feinherb. Overigens een algemene tendens, dat er steeds meer wordt gekozen voor lichte zoete wijnen in plaats van droge wijnen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in Duitse wijnen, dan kunt u deelnemen aan webinars van Duitse Wijnen.
Het Duits Wijninstituut organiseert maandelijks een live stream over een van de Duitse wijngebieden. Webinar Ahr voor Duitse wijn liefhebbers.
Het volledige overzicht van de webinars kunt u hier vinden:  Weinentdecker werden
Riesling Reizen heeft een eigen YouTube kanaal, waar u zich op kunt abonneren.
Het kanaal vindt u hier:

Webinars Wijnreizen Duitsland