Riesling Reizen

Riesling Reizen voor een luxe wijnreis naar Duitsland langs de Moezel en naar de Pfalz met de Riesling wijngaarden van wereldberoemde wijnboeren als Markus Molitor, Reichsrat von Buhl en von Winning. Zij nodigen u uit voor een uitgebreide wijnproeverij op hun wijngoed met professionele begeleiding.
Een exclusief wijnweekend met proeverijen, wijn-spijs diners en Royal Class touringcar met professionele chauffeur/reisleider

Riesling Reizen Duitsland

3 proeverijen bij top Winzer

Moezel

De Moezel geldt al sinds de Romeinen als wijnbouwgebied met oude ruïnes die getuigen van een rijke geschiedenis. Het Moezeldal staat bekend om zijn steile oevers van leisteen en het bijzondere microklimaat. De leisteen houdt niet alleen de warmte maar ook het water langer vast. Een bijzonder terroir waar de Riesling druif van profiteert met als resultaat topwijnen.
Beroemde wijngaarden met namen als Trittenheimer Apotheke, Juffer Sonnenuhr en Graacher Himmelreich waar de druiven nog altijd met de hand worden geplukt. De zogenaamde Steilabhängen, steile hellingen, zijn niet geschikt om machinaal te oogsten.
Op het programma staan de wijngaarden van de Mittel Mosel met middeleeuwse stadjes als BernKastel-Kues en Traben- Trarbach.

Weet u dat het Suez kanaal in 1869 niet is geopend met Champagne maar met Riesling, die toen veel hoger werd gewaardeerd?

Pfalz

De Pfalz met de bekende wijnstad Deidesheim wordt wel het Toscane van Duitsland genoemd. De bodem bestaat vooral uit de zogenaamde bonte zandsteen, die de wijnen een zacht karakter geeft. Dit in tegenstelling tot de leisteen van de Moezel, die veel mineraliger is.
Op de glooiende heuvels bevinden zich beroemde wijngaarden met exotische namen als Herrgottsacker en Paradiesgarten.
Deidesheim is bekend onder een klein publiek van liefhebbers van goede wijnen en spijzen. Het kleine stadje heeft een aantal toprestaurants zoals Leopold van het wijnhuis Von Winning, maar ook minder bekende restaurants zoals van Siben’s Gutsküche waar wijnmaker Andreas Siben zelf de scepter zwaait.
Wist u dat Helmut Kohl zijn gasten zoals Ronald Reagan en Gorbatsjov graag mee nam naar zijn stamtafel in de Deidesheimer Hof voor zijn geliefde Saumagen?

Driedaagse luxe wijnreis

Wijnreis Pfalz – Moezel
Zomer en herfst 2024


Programma:

Woensdag – Koblenz en Pfalz
’s Morgens wordt u opgehaald op de diverse opstapplaatsen, waarna we richting Duitsland vertrekken voor een heerlijk weekend in het teken van de wijn. We maken een stop in Koblenz bekend om zijn  Deutsches Dreieck waar de Moezel in de Rijn stroomt.

U kunt hier even de benen strekken langs de Rijnoever of zoals u wilt langs de Moezel. Gelegenheid voor koffie of thee in een van de vele Konditoreien in de  Altstadt.
We vervolgen onze route richting de Pfalz, waar we aan het eind van middag inchecken bij het Steigenberger Hotel in Deidesheim. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner met bijbehorend wijnarrangement bij Siben’s Gutsküche met ontvangst door Andreas Siben.

Donderdag  – Wijnproeverijen in  Deidesheim en wijn-spijs diner bij restaurant Moro.
Na een uitgebreid ontbijtbuffet neemt onze ervaren chauffeur en wijnkenner u mee naar twee bekende wijnhuizen. ’s Ochtends bezoeken we Weingut Reichsrat von Buhl, één van de meest gerenommeerde Duitse wijnhuizen met een meer dan 150 jaar lange historie. U wordt ontvangen met een glaasje sekt en krijgt een rondleiding door de historische wijnkelders. Leer meer over de wijnproductie en de geschiedenis van de wijnen van von Buhl, natuurlijk gevolgd door een uitgebreide proeverij van zes verschillende wijnen.
Vervolgens is er de gelegenheid om te lunchen (excl.), waarna we ’s middags kennis maken met de wijnspecialiteiten van wijnhuis von Winning, waar al sinds 1849 de lekkerste wijnen gemaakt worden. Laat u verwennen door de heerlijke smaken van de diverse wijnen.
We dineren vanavond in restaurant Moro in Neustadt an der Weinstraße. Een sfeervol restaurant, direct gelegen bij de eigen wijngaarden. Bij mooi weer is er de mogelijkheid om te dineren in de tuin met uitzicht op de wijngaarden. Natuurlijk geniet u ook tijdens dit diner weer van diverse uitstekende bijpassende wijnen.

Vrijdag  – Traben-Trarbach aan de Moezel en wijnproeverij bij Markus Molitor
Slaap even lekker uit voordat u aanschuift bij het ontbijt. Ook vandaag verrassen we u nog met een wijnproeverij. Vergeet ook zeker niet een aantal lekkere wijnen voor thuis aan te schaffen! Op de weg terug richting Nederland rijden we naar  het idyllische Traben-Trarbach aan de Moezel. Geniet van de uitzichten op de steile wijnbergen en geniet van een koffie, thee of lunch in een van de vele restaurants.
Na deze stop gaan we naar de eigenzinnige wijnmaker Markus Molitor, die al vele internationale prijzen heeft binnengehaald met zijn bijzondere Rieslings.
Van hieruit rijden we terug naar Nederland. U wordt terug gebracht naar de plaatst waar u bent opgestapt en u kunt terugkijken op een heerlijk weekend.

Excursie & Extra
Bezoek aan Koblenz

Diner incl. wijnarrangement Siben’s Gutsküche
Wijnproeverij Reichsrat von Buhl
Wijnproeverij von Winning
Diner incl. wijnarrangement in restaurant Leopold in Deidesheim
Bezoek Traben-Trarbach
Wijnproeverij Markus Molitor
Bustour Moezel

Inclusief
Vervoer in VIP mini-bus of luxe touringcar.
Begeleiding chauffeur/reisleider, tevens wijnkenner
Verblijf in vier sterren hotel Steigenberger in Deidesheim op basis van logies en ontbijt
Drie proeverijen bij Von Buhl, Von Winning en Markus Molitor
Diner incl. wijnarrangement Siben’s Gutsküche
Diner incl. wijnarrangement in restaurant Leopold.
Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal 34.

  • Vervoer met VIP mini-bus.

  • Verblijf in vier sterren Steigenberger hotel in Deidesheim

  • twee uitgebreide diners inclusief wijnarrangement

  • wijnproeverijen bij Reichsrat von Buhl, Von Winning en Markus Molitor

  • bezoek aan Koblenz, Deidesheim en Traben-Trarbach

  • deskundige reisleider/chauffeur en wijnkenner