Voor het najaar staan weer een aantal bijzondere wijnreizen naar de top Duitse wijngebieden op het programma. Naast de bekende wijnmaker Markus Molitor aan de Moezel gaan we ook weer naar Deidesheim in de Pfalz om top wijnhuizen als Reichsrat von Buhl, von Winning en Bassermann Jordan te bezoeken.

Deidesheim en omgeving wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd. Het najaar is vaak lang met aangename temperaturen.
’s Ochtends wandelen we door beroemde wijngaarden als Herrgottsacker, waarna we gaan proeven.  ’s Avonds is er een wijnproeverij met uitgebreid diners voor bijzondere wijn-spijscombinaties. U wordt natuurlijk gereden en er is genoeg plaats in de bus om een leuk voorraadje mee naar huis te nemen.

De reis vindt plaats per luxe touringcar of mini-bus onder begeleiding van een ervaren chauffeur/reisleider die een uitstekend kennis van de omgeving en wijnen heeft. U kunt boeken als een privé groep met eigen chauffeur/reisleider in een mini-bus. Of deelnemen aan een gezelschap in een grotere touringcar.
Korte reizen om er even uit te gaan, met niet al te lange afstanden, dicht bij huis, maar toch even weg. Boek en ervaar zelf de Duitse gastvrijheid met uitstekende verzorging.