Tbilisi – Telavi – Sighnagi – Napareuli

Wijnreis naar het oudste wijnland ter wereld Georgië.
Ingeklemd tussen de bergruggen van de Kaukasus en de Zwarte Zee ligt een van de oudste Christelijke culturen. In de gematigde rivierdalen met vaak een microklimaat vindt al duizenden jaren wijnbouw plaats.
De sedimenten aangevoerd door de rivieren geven de dalen een bijzonder terroir. Voor Georgiërs is wijndrinken bijna een religie. Iedere Georgiër maakt zijn eigen wijn, waar hij bijzonder trots op is. Nog altijd worden de oude technieken van wijn in oude amfora’s gebruikt, hier ontstaan de zogenaamde kvevri wijnen. Daarnaast is men al enkele decennia bezig om Europese methoden te implementeren met wijn op stalen vaten te laten rijpen.
De topwijnen komen met name uit de Alazani vallei niet ver van de hoofdstad Tbilisi.
Hier kan men exotische wijnen als Mukuzani, Tsinandali, Khvanchkara of Napareuli proeven.
De witte wijnen zijn fris en karaktervol, de rode wijnen hebben een intense kleur en zijn krachtig van smaak. Hoewel Georgiërs van zoete wijn houden, zijn de moderne wijnen vaak droger zonder te veel zuren, zodat ze vaak een ronde, lange afdronk hebben. Voor de liefhebber: vettige, fluweelachtige wijnen voor een betaalbare prijs.
De wijnreis gaat langs gerenommeerde wijnhuizen, waarbij men naast wijnen ook kan genieten van de Georgische keuken met exotisch gerechten als Pchali, Chinkali en Chatsjapoeri.
Een bijzondere wijn&spijs reis om nieuwe smaken en smaakcombinaties te ontdekken op slechts 4,5 uur vliegen van Nederland.
Lees het hele programma: Wijnreis Tbilisi Telavi Georgië